Békéscsaba 1912 Előre II. – Dunaharaszti MTK

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 530 másodperc.

dunaharaszti_mtk_150

NB III. Közép csoport 2015/2016. 31. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Dunaharaszti MTK

3-3 (2-2)

Időpont: 2016. május 15. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Benkő Róbert, Kulcsár Judit dr.

A mérkőzés megtekintése ingyenes!

Békéscsaba: Máthé Gábor, Pilán Márkó, Lászik Milán, Tatár Eduard, Zámbori Dániel, Beszterczei Attila, Ruzsa Zoltán, Mácsai László, Tóth Dániel, Viczián Ádám, Szalai Dániel. Cserék: Baráth Bence, Kálmán Szilárd, Takács János Dávid, Vozár Dávid, Konyecsni Zoltán, Ilyés Tamás, Orovecz Ádám.
Vezetőedző: Boér Gábor.

Dunaharaszti: Kalmár Adrián, Kaizer Antal, Farkas Péter, Rétsági Ákos, Farkas Tamás, Méder Bence, Gacsal Norbert, Ablonczy Gerjén, Dabasi Károly, Szmola Dániel, Mészáros Dániel. Cserék: Gatyel Norbert, Dankó Krisztián, Firnigel Péter, Kertész Gábor, Keszthelyi László, Márton Dávid.
Vezetőedző: Króner Péter.

Gólszerzők: Szmola Dániel (7. perc), Viczián Ádám (32. perc), Viczián Ádám (38. perc), Dabasi Károly (45. perc), Szalai Dániel (48. perc), Ablonczy Gerjén (65. perc).

Sárgalapok: Lászik Milán (8. perc), Ablonczy Gerjén (11. perc), Beszterczei Attila (63. perc), Méder Bence (77. perc), Tatár Eduard (81. perc), Szalai Dániel (89. perc).

Hiába lőtt három gólt hazai pályán a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgó-csapata, be kellett érnie egyetlen ponttal a vasárnapi bajnokin, mert hátul a megengedettnél is több elemi hibát vétettek játékosai. A haraszti alakulat a bekapott három fejes gólt jószerivel maximális helyzetkihasználással tudta kompenzálni.

Már a 7. percben vezetést szereztek a vendégek. Labdaszerzésből indult a találatukat eredményező akció Szmola révén, aki balról vezette befelé a labdát középre a csabai kapu irányába és mivel nem volt kilépő védő, 25 méterről bődületes lövést zúdított labda pedig a bal felsőben kötött ki, 1–0. Több hiábavaló próbálkozás után a bő félóra elteltével néhány perc alatt fordított az Előre. Mindkét esetben Viczián volt a gólszerző, aki előbb Tatár szögletrúgására érkezett jó ütemben és a rövid sarokról csúsztatott a hosszú felsőbe, 1–1. Röviddel később később Tóth Dániel cselezett ki két védőt a jobb oldalon, majd átívelt a hosszú oldalra, ahol Viczián felhőfejessel juttatta a hálóba a labdát, a rossz ütemben kimozduló kapus felett, 2–1. Nem sokáig tarthatott azonban a lila-fehérek öröme, mert közvetlenül a félidő lefújása előtt Dabasi szerencsés találattal egalizált. Egy szögletet követő kipattanó került elé a jobb oldalon, a 16-os jobb csücskéről rátűzte a labdát, a beadásszerű lövés pedig mindenki között elsurranva, Máthét is megzavarva landolt a csabai kapuban, 2–2.

Góllal kezdte a második félidőt a hazai csapat. Tatár végzett el szabadrúgást a bal szélről, a kapu elé élesen belőtt labdájára Szalai érkezett jókor és az ötösről a kapu bal felső sarkába fejelt, 3–2. A vendégek újfent szerencsés góllal egalizáltak a 65. percben. Egy hosszú előreíveléssel Mészáros lépett ki, eltolta a labdát a menteni igyekvő Máthé mellett, de kisodródott az alapvonalig, ahonnan éppen csak középre tudott adni. Három csabai védő rúghatta volna előre a bőrt senkitől sem zavartatva, de röviden szabadítottak fel, így Ablonczy a gólvonalon álló játékosok között bepasszolta a játékszert, 3–3. A hátralévő időben mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek, de több találat már nem született.

A hazai együttes két ponttal fizetett a hátul elkövetett elemi hibákért, pedig a mutatott támadójáték alapesetben győzelmet ért volna.

A fordulóban a mai napon még három párhuzamos mérkőzést bonyolítottak volna, azonban a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt a Bölcskei SE – SZEOL SC összecsapás. A pótlás időpontjáról később születik döntés.

Boér Gábor: – Kicsit keserű a szám íze, de az mindenképp pozitív, hogy három gólt is sikerült szereznünk – így a támadójátékra nem panaszkodhatunk. Hátul azonban elég jelenetet szolgáltattunk egy komplett szilveszteri összeállításhoz a megoldásainkkal. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ennyi egyéni hibát hétről-hétre milyen módon tudunk produkálni. Mondhatnám azt is, hogy eléggé elfogytunk: hiányoztak alapemberek – főleg védekezésben, a végén már hét támadó volt a pályán, ez mindenképpen növeli az elért eredmény értékét. Annál a csapatnál, aki hazai pályán három gólt tud rúgni, de nem képes megnyerni a mérkőzést, védekezésben, mentalitásban és koncentrációban hatalmas problémák vannak. Remélem, hogy a srácok elgondolkodnak ezen és átértékelik a jövőbeni szerepüket bármelyik csapatban. Sajnos magyar betegség és tendencia, hogy a bajnokság végére a játékosok fizikai- és lelki állapota teljesen leromlik – külfölddel ellentétben, ahol ebben az időszakban érik el a csúcsteljesítményt – így ebből kifolyólag néhányan hajlamosak könnyelműbben venni a dolgokat. Bízom benne, hogy a hat hiányzóból legalább kettőt tudunk már a jövő héten használni.

Króner Péter: – Összességében a mérkőzés hűen tükrözi a mérkőzés képét. Csapatom igencsak megfogyatkozott a szezon végére, hiszen hét alapemberem hiányzik, toldozgatom-foldozgatom és mivel tisztes helytállásért utaztunk Békéscsabára, tudjuk vállalni a mérkőzést. Remélem, hogy a hátralévő mérkőzésekre két-három focistám vissza tud térni, valamint eltiltottunk sem lesz, így bízom a további jó folytatásban. Sok fiatal labdarúgóm is van, akik még nem ismerik ezt az osztályt, így mindent összevetve szeretnénk túlélni ezt a bajnokságot.

line_purple

Négy forduló maradt vissza a harmadosztályú bajnokság 2015/2016-os szezonjából és bár az őszi felvonás második csapatunk szempontjából sem volt éppen kirakatba való, de a tavasszal lejátszott mérkőzések bizakodásra adnak okot.

A Lilák továbbra is szeretnék biztosan elkerülni a kiesést és egy jó hajrával akár előrébb, a legjobb tíz közé verekedni magukat. Természetesen ez nem annyira egyszerű feladat, hiszen következő ellenfelünk papíron mindenképp esélyesebb. A Dunaharaszti MTK 28 lejátszott mérkőzés után a tabella hetedik helyét foglalja el, mérlegük 11 győzelem, 7 döntetlen és 10 vereség. Az eddig összegyűjtött 40 bajnoki pont csupán néggyel kevesebb, mint az előttük álló Dabas és Komló által szerzett, így számukra ideális esetben akár zárkózhatnának az értékesebb helyek bármelyikére. Ehhez azonban a békéscsabai együttesnek is lesz néhány szava, hiszen egyre jobb formát mutatnak labdarúgóink és ahogy azt már többször láttuk, bárkivel képesek egyenrangú ellenfélként fellépni. Bízunk benne, hogy a lelkesedés, a fegyelmezett, taktikus foci ezúttal sem marad el és újabb meglepetésszerű győzelemmel örvendeztetik meg a Kórház utcába kilátogató szurkolóinkat!

A fordulóban egyébként már pénteken lejátszottak egy mérkőzést, amelyen a Budapest Honvéd-MFA II. csapata – hazai pályán – 0-1 arányban kikapott a Pénzügyőrtől. Az NB III. Közép csoport 2015/2016. 31. fordulójában szombaton három, vasárnap pedig négy meccset rendeznek.

A mérkőzésről szokás szerint élőben jelentkezünk Facebook oldalunkon, ahol fényképes beszámolót olvashatnak a meccs főbb történéseiről.

Boér Gábor: – A tavasszal gyengébb formát mutató Dunaharasztit fogadunk, mindez azonban nem téveszt meg bennünket, mert ebben az osztályban bárki, bármilyen állapotában veszélyes lehet minden ellenfelére. Sok mérkőzésen nüánszokon múlnak a sikerek vagy kudarcok. A heti felkészülésünk sajnos nem a legideálisabban zajlott le, sérülések és betegségek zavarták a munkát, éppen ezért a hétvégi csapatunk is kellően képlékeny még. Oláh és Viczián szerepvállalása erősen kérdéses, Svedyuk, Huszár, Bogár és Szélpál játékára biztosan nem kerülhet sor – de bízom benne, hogy a rendelkezésemre álló labdarúgók átérzik a mérkőzés fontosságát.

line_purple

Fotók

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/540545962784416/