Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 368 másodperc.

gyirmot_fc_gyor_150

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 5. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr

0-2 (0-1)

Időpont: 2014. szeptember 13. (szombat) 16:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai Stadion

Játékvezető: Szilasi Szabolcs

Asszisztensek: Márton Zsolt, Mohos Milán

Tartalék játékvezető: Kovács J. Zoltán

Belépőjegy árak: felnőtt 700 HUF, diák/nyugdíjas 500 HUF

Békéscsaba: Póser Dániel, Bényei Balázs, Balog Zsolt, Balogh Miklós, Juhász György, Bagi István, Tölgyesi Viktor, Birtalan Botond, Berki Péter, Viczián Ádám, Szilágyi Péter. Cserék: Czuczi Márton, Prasler Thomas Michel, Lőrinczy Attila, Borbély Bálint, Vólent Roland, Kertész Tamás, Király Patrik.
Vezető edző: Zoran Spisljak.

Gyirmót: Somogyi Csaba, Madarász Márk, Présinger Ádám, Oross Márton, Kákonyi Dániel, Papp Kristóf, Cseri Tamás, Hajba Tamás, Magasföldi József, Balog Zoltán, Lázár Patrik. Cserék: Deli Zoltán, Nagy Sándor, Beliczky Gergő, Tóth Norbert, Illés Gyula, Graszl Károly, Paku Roland.
Vezető edző: Sisa Tibor.

line_purple

Zoran Spisljak értékelése

Először is szeretnék a stáb nevében jobbulást kívánni annak a hölgynek, akit a labda véletlenül eltalált és ennek következtében kórházba került. Tudjuk, hogy azóta már otthon van és reméljük hogy ez az eset nem riasztja el attól, hogy legközelebb is kilátogasson a mérkőzéseinkre ahol szeretettel várjuk!

Számunkra nem volt meglepő a Gyirmót játéka – azt játszották, amit vártunk tőlük.

Mezőnyben sokkal többet birtokoltuk a labdát, ami a taktikánk része is volt, de a közel 400 passzból csak kevés igazán veszélyes gólszerzési lehetőséget sikerült kialakítanunk. A jövőben arra kell törekednünk, hogy ebből a magas labdabirtoklási arányból sokkal több veszélyes szituációt tudjunk kialakítani, amit később gólra is válthatunk.

El kell ismernünk, hogy ismét nagyon könnyen hátrányba kerültünk, de a játék képéhez tartozik az is hogy a játékvezetés színvonala még a mi játékunkat is alul múlta. Gondolok itt arra, hogy a játékvezetőnek a 30. percben meg kellett volna ítélni számunkra egy jogos 11-est, amit egy kiállításnak kellett volna követnie.

Ezután 60 percet emberelőnyben játszhattunk volna… biztos vagyok benne, hogy akkor nem ez az eredmény születik.

Nagyon örülök annak, hogy a szurkolóink az eredménytől függetlenül kiállnak a csapat mellett. A rengeteg biztatásból, amit a stáb és a csapat kap kitűnik, hogy van egy mag, aki szereti az egyesületet és mindig kiáll a csapata mögött az eredménytől függetlenül. Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy milyen sokat jelent a játékosoknak, ha érzik a bizalmat és kapják a támogatást. Reméljük, hogy a hasonlóan lelkes szurkolóink létszáma tovább gyarapodik!

line_purple

A többnapos esőzés ellenére meglepően jó talajú pálya várta a csapatokat a Kórház utcában. A mérkőzés előtt néma gyász keretében emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt négy sportemberről: Sándor „Csikar” Károlyról, a hetvenötszörös válogatott labdarúgó az MTK-ban érte el legnagyobb sikereit, Batke Lászlóról, aki középcsatára volt az 1968-ban az NB II-be jutott Előrének, Medovarszki Jánosról, aki magasugró bajnokként képviselte megyénket, ráadásul ő volt többek között Baji Balázs gátfutó nevelőedzője, valamint Sebők Vilmosról, az Előre egyik főszurkolójáról, a csapat buszsofőréről, aki poénjaival futballisták nemzedékeit nevettette meg.

A hazaiak ennek a visszafogott hangulatnak megfelelően kezdték a mérkőzést. A nyolcadik percben a vendégek veszélyes szabadrúgását tolta szögletre Póser kapus, majd ezt követően egy bal oldali beadást a tizennegyedik percben az öt és felesen egyedül ólálkodó Oross váltott gólra (0-1).

A hátrány tudatában próbálkozott az Előre, de igazán nagy helyzetre a huszonhetedik percig várni kellett. Ekkor egy bal oldali támadás végén a kapu előtti kavarodásból Birtalan lövését blokkolta a gyirmóti védő, ám a kezezésgyanús szituáció végén Szilasi játékvezető tovább intette a jázékot mindaddig, míg a – büntető elmaradásáért – reklamáló Szilágyinak ki nem osztott egy sárga lapot. A legnagyobb egyenlítési lehetőség Balogh nevéhez fűződik, aki öt méterről, a már minden-mindegy alapon kivetődő Somogyi kapusba fejelt.

Kanyári Zoltán, az Előre korábbi középcsatára: – Hazai pályán erőltetni kellene a támadásokat, valamint jobban kihasználni a szélsők játékát.

Fordulást követően lüktető játék folyt a pályán, jobbára kemény küzdelem folyt a két tizenhatos között. A két kapu nemigen forgott veszélyben, egészen a hetvenharmadik percig, amikor egy gyirmóti kontra végén a megint üresen álló vendégjátékos, jelen esetben Hajba tizenöt méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-2).

Ezt követően is ment előre a hazai egylet – próbálkozott, de számottevő eredménnyel nem járt, így elkönyvelték idénybeli első itthoni vereségüket.

A mérkőzés végén a Gyirmót csapatkapitánya, az Előre korábbi focistája, Balog Zoltán így nyilatkozott: – Azt már csabai éveimből, is tudtam, hogy a Kórház utcában nem egyszerű vendégként győztesen elhagyni a pályát. Most sem volt ez másképpen, nagyon meg kellett küzdeni a három pontért.

Sisa Tibor, a Gyirmót vezetőedzője: – A Viharsarokban mindig nehéz pontot vagy pontokat szerezni, ez most is beigazolódott. Szerintem nem sok csapat fog innen győztesen távozni. Egyébként a helyzeteink alapján megérdemelt a győzelmünk, további sok sikert kívánok a Békéscsabának.

line_purple

line_purple

Jegyzőkönyv

További eredmények

line_purple

Címkék:  ,