Békéscsaba 1912 Előre – Ferencvárosi TC

ftc_150_uj

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 24. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Ferencvárosi TC

0-1 (0-1)

Időpont: 2016. március 9. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Pintér Csaba.

Asszisztensek: Horváth Róbert, Kormányos II. Gábor.

Békéscsaba: Poleksic Vukasin, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento de Oliveira Fabio, Nathan Eccleston, Spitzmüller István, Piermayr Thomas, Laczkó Zsolt, Punosevac Bratislav, Ezequiel Calvente Criado. Cserék:  Mursits Roland,  Birtalan Botond, Takács Péter, Balog Zsolt, Fehér Zsolt, Paukner Matus, Viczián Ádám.
Vezetőedző: Zoran Spisljak (eltiltva).

FTC: Dibusz Dénes, Radó András, Böde Dániel, Leandro M.P. de Almeida, Pintér Ádám József, Gera Zoltán, Lamah Roland Conde, Cukic Vladan, Trinks Florian, Dilaver Emir, Ramirez Zambrano Cristian Leonel. Cserék: Jova Levente, Nagy Dominik, Hajnal Tamás, Gyömbér Gábor, Busai Attila, Varga Roland, Nagy Ádám.
Vezetőedző: Doll Thomas.

Nézőszám: 2.396

Gólszerző: Radó András (44. perc).

Sárgalap: Thomas Piermayr (33. perc), Punosevac Bratislav (44. perc), Gera Zoltán (94. perc).

Bár a mérkőzés játékvezetői nem sokkal a kezdés előtt – úton Békéscsaba felé – balesetet szenvedtek, végül Pintér Csaba tudta vállalni a találkozót – késés nélkül kezdődött az éllovas Fradi vendégjátéka.

http://www.mlsz.hu/blog/2016/03/09/bekescsaba-ferencvaros-valtozasok-a-jatekvezetoi-csapatban/

Sajnos Zoran Spisljak vezetőedzőnk – eltiltása miatt – csak a nézőtérről szemlélhette a találkozót.

Vendég támadásokkal kezdődött a mérkőzés, alig több mint öt perc elteltével Radó lövését blokkolta a csabai védelem. Tíz perc elteltével Pintér szánta magát lövésre: Polekszics magabiztosan védett. Két perccel később ismét a hazai kapus volt munkában: Pintér próbálkozását hárította most is, majd Ramírez bombájánál lábbal védett.

A társak félsikerét látva Lamah is megpróbálkozott túljárni Poleksic eszén, de újabb sikeres védéssel jelezte a kapus: jó formában van. Gera fejesénél aztán nem kellett közbeavatkozni: a válogatott középpályás centikkel elvétette a kaput. A 35. percben Trinks is kísérletet tett, sikertelenül: Poleksic a felső sarokból is kiszedte a lövést. Az utolsó percekben előbb Eccleston vétette el a labdát ordító gólhelyzetben, majd immár a sokadik Fradi-lövést semlegesítette a hazai kapus. Nem úszta meg azonban kapott gól nélkül a félidőt a Békéscsaba: a 44. percben Radó András lövésénél már Poleksic is tehetetlen volt – beleütött ugyan a labdába, de az a kapuban kötött ki (0-1).

Lamah szerelte a második játékrész elején Calventét – a hazaik büntetőt reklamáltak, de mehetett tovább a játék. Trinks egy szabadrúgással kínálta meg Poleksicet az 54. percben, aki csak öklözni merte az erős lövést. Egy óra elteltével Punosevac fejesénél Dibusz helyezkedett jól: nem lett gól a csabai akcióból. Néhány perccel később újabb bátor hazai támadás végén Laczkó fejese centikkel kerülte el a kaput.

A hajrába érve a Fradi előtt is újabb lehetőségek adódtak, de a távoli lövéseket nem sikerült gólra váltani. A 85. percben két egyenlítést érő labdát rontott a Békéscsaba, pontosabban Dibusz védett emberfelettit: előbb Calvente közeli kísérletét tornázta szögletre, majd a pontrúgás után Vaskó fejesénél újabb bravúrt mutatott be.

– Közhely, de igaz: igazságtalan játék a futball. Null-nullnál nem száz, hanem ezerszázalékos ziccereket rontott a hazai együttes. Ha ezek közül egy is bemegy, másabb lett volna a játék képe, a Ferencvárosnak is kijjebb kellett volna jönnie, nagyobb terület lett volna a Békéscsaba előtt. Ebben a meccsben pont, pontok voltak csabai szempontból. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a szerencse döntött, ennyivel volt jobb a Fradi. Dibusz a hajrában is hozta formáját, nélküle a csapata nem ment volna el három ponttal Békéscsabáról.

Purguly Árpád: – Mentünk előre becsülettel, mindent megtettünk, hogy itthon tartsuk az egyik pontot, de sajnos nem jött össze. Dibusz Dénes kifogott rajtunk, pedig nagyon közel álltunk a gólszerzéshez és ahhoz, hogy újabb értékes pontot szerezzünk. Sorra rugdostuk a szögleteket, a végén még Vukasin Poleksicet is előre küldtük, de sajnos nem sikerült a kapuba találni.

Thomas Doll: – A második gólt kellett volna meglőnünk és akkor nem ilyen izgalmas a vége. Emiatt lehetek, pontosabban vagyok bosszús. Egyszerűen meg kell tanulnunk hamarabb eldönteni az ilyen mérkőzéseket. Az egy gól kevés.

line_purple

line_purple

line_purple
Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/470080493202899/