Békéscsaba 1912 Előre – DVSC-TEVA

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 311 másodperc.

dvsc_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 33. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – DVSC-TEVA

0-0 (0-0)

Időpont: 2016. április 30. (szombat) 16:30 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Németh Ádám.

Asszisztensek: Varga Zsolt dr. és Márkus Tamás.

Tartalék játékvezető: Becséri Gergely.

Békéscsaba: Vukasin Poleksic, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento de Oliveira Fabio, Birtalan Botond, Spitzmüller István, Takács Péter, Juhász György, Bratislav Punosevac, Viczián Ádám. Cserék: Mursits Roland, Szalai Dániel, Balog Zsolt, Fehér Zsolt, Vadász Viktor, Svedyuk Alex Pál, Hudák Martin.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

DVSC: Verpecz István, Holman Dávid, Lázár Pál, Delmic Ognjen, Mészáros Norbert, Takács Tamás, Brkovic Dusan, Bódi Ádám, Varga József, Korhut Mihály, Jovanovic Aleksandar. Cserék: Radosevic Bozidar, Tisza Tibor, Ferenczi János, Máté Péter, Sidibe Ibrahima, Kulcsár Tamás, Horváth Zsolt.
Vezetőedző: Kondás Elemér.

Nézőszám: 942

Bár fontos volt a győzelem a találkozón a debreceniek számára, az első valamirevaló helyzetre mégis tíz percet kellett várni, ekkor Takács lövését hárította Poleksic. Nem sokkal később a hazaiak is jelezték, hogy a pályán vannak, de Spitzmüller beadását követően Punosevac a kapu mellé csúsztatott. A 20. percben Djelmic cselsorozata után Bódi a félidő legnagyobb helyzetéből pár centivel elvétette a kaput, majd a túloldalon ismét Punosevac veszélyeztetett, de ő is célt tévesztett.

A Debrecennél volt többet a labda, a vendégek enyhe mezőnyfölényben játszottak, de helyzetekben ez nemigen mutatkozott meg, lagymatag játékot és kevés izgalmat hozott a játékrész második fele. Ezekben a percekben Birtalan távoli lövése volt a legnagyobb lehetőség, a szünethez közeledve pedig Djelmic próbált meg túljárni Poleksic eszén, sikertelenül. A félidő végén Mészáros röviden hazatett labdája okozott még némi riadalmat, de Verpecz végül nagy nehezen menteni tudott Punosevac elől, így gól nélküli döntetlennel ért véget az első játékrész.

A térfélcsere után sem pörögtek fel a csapatok, Holman ugyan kétszer is próbálkozott lövéssel, de ezt leszámítva maradt a meddő debreceni mezőnyfölény. A nagy akarásnak végül majdnem nyögés lett a vége, egy rendkívül paprikás két percet követően – ahol a játékvezető három sárga lapot is kiosztott – gyakorlatilag a semmiből talált be a Békéscsaba, de Punosevac fejesgólját lökés miatt érvénytelenítette Németh.

Az eset után felpörögtek a hazaiak, pár perccel később valóságos lőgyakorlatot tartottak a debreceni kapu előtt, végül Birtalan próbálkozását Verpecz vetődve hárította. A hajrához érve aztán a Debrecen is szerzett egy érvénytelen találatot, a csereként beállt Kulcsár ugyanis már lesen volt, amikor elgurította a labdát Poleksic mellett, de ezt leszámítva a Békéscsabáé volt az utolsó néhány perc: Verpecz nagy bravúrral tolta szögletre Vaskó fejesét, majd a rendes játékidő utolsó előtti percében Bényei nagy helyzetben elvétette a célt. A találkozó így végül döntetlennel ért véget, de a Debrecen az MTK és a Haladás veresége miatt így is megtartotta harmadik helyét a tabellán.

Érdekes meccs volt, egyáltalán nem látszott, hogy itt ma egy biztos kieső egy harmadik helyezett csapattal játszik. A Békéscsaba a második félidőben többször is megnyerhette volna a találkozót, elég csak Punosevac meg nem adott góljára gondolni, a játékvezető döntése ott legjobb esetben is kérdéses ítélet volt. Verpecz az egész mérkőzésen nagyon bizonytalan volt a Debrecen kapujában, de ezt végül nem sikerült kihasználnia a hazai csapatnak. A Békéscsaba mindenesetre bebizonyította, hogy a kiesés ellenére bárkivel fel tudja venni a harcot az NB I-ben. Túl nagy előnyt adott a csapat a mezőnynek, így végül búcsúzik az élvonaltól, de szégyenkezésre egyik játékosnak sincs oka.

Zoran Spisljak: – Gratulálok a Debrecennek a harmadik helyezéshez, és gratulálok a csapatomnak azért, hogy a mai mérkőzésen nagyon jól helytálltak egy dobogón végző csapat ellen. Helyzeteink voltak, méltó partnerei voltunk a DVSC-nek.

Kondás Elemér: – Győzni szerettünk volna ezen a mérkőzésen is, végül 0-0-s döntetlennel zárult a találkozó, amelyen inkább a küzdelem dominált. Az első félidőben alakítottunk ki helyzeteket, de nem tudtunk betalálni. Ekkor eldönthettük volna a meccset. A második félidőben is voltak próbálkozásaink. Elégedett vagyok azzal, hogy elértük a bajnokság elején kitűzött célt, a dobogón végeztünk.

line_purple

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv Tabella

line_purple