Beharangozó: Szeged 2011 – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 226 másodperc.

A jó szériában lévő lilák ezúttal nem utaznak messze a következő derbi kedvéért – Gyulára látogatnak, ahol a Liga Kupa 4. fordulójában, 2014. október 15-én (szerdán) 15:00 órakor a Szeged 2011 látja vendégül a Békéscsabát.

Három forduló után az első helyen állunk a Liga Kupa B-csoportjában és a szegediek elleni statisztika is pozitív mérleget mutat, hiszen a rendelkezésre álló adataink alapján még nem kaptunk ki Nyilas Elek csapatától. Utoljára október 7-én, hazai pályán 2-0 arányú győzelmet arattunk, így az egymás ellen eddig lejátszott öt mérkőzés – 2 győzelem és 3 döntetlen – miatt is mindenképpen a viharsarki alakulat számít esélyesebbnek.

A vasárnapi sikeres bajnoki mérkőzés után – ahol hazai pályán 1-0 arányban legyőztük a Kaposvár együttesét – tovább folytatódik a komoly és megfeszített munka, melyről Zoran Spisljak vezetőedző nyilatkozott honlapunknak.

– Hogyan készültök a “visszavágóra” a Szeged ellen és mit vársz a mérkőzéstől?
Ugyanazzal a felfogással, amit eddig is képviseltünk és ezen a mérkőzésen is azoknak a fiatalabb, tehetséges játékosoknak adok több lehetőséget, akik a bajnoki mérkőzéseken kevesebbet szerepeltek. A meccsen olyan játékot és elképzeléssel teli játékot várok, amit az utóbbi öt mérkőzésen mutatott a gárda: agresszív, támadó és karakteres teljesítményt.

– Az előző Szeged elleni mérkőzésen Balázs Richárd és Király Patrik is gólt szerzett. Kitől várhatunk jó teljesítményt és mi lehet a győzelmi recept?
Az összes játékosomtól elvárom, hogy egyéni maximumát nyújtsa a mérkőzésen és szeretném, ha a legjobb formájukat tudnák hozni.

– Láttam, hogy nagyon komoly számítógépes elemzéseket is csináltok a lejátszott meccsekről. Mondanál erről néhány szót?
Sokat foglalkozunk nem csak a saját mérkőzéseink számítógépes elemzésével, hanem próbálunk minél több adatot beszerezni és kiértékelni a soron következő ellenfelünkről is, hogy tisztában legyünk azzal mi a másik csapat erőssége, gyengéje. Ezeket az információkat felhasználva tudhatjuk meg, hogy mely területen szükséges javulnunk, hogyan tudjuk hatékonyabbá és erősebbé tenni játékunkat fizikális, technikai és taktikai szempontból is.

– Minden labdarúgó a rendelkezésedre áll vagy hátráltatja valamilyen sérülés, betegség a felkészülést?
Sajnos továbbra sem számíthatunk Prasler Thomas-ra, aki a műtétje utáni rehabilitációs fázisban van – sérülése miatt hosszabb ideig nem játszhat. Balázs Richárd pedig fáradsággal küzdött, de ezt problémát megfelelő pihentetéssel már orvosoltuk – úgyhogy ma délelőtt döntünk a végleges keretről, egyébként mindenki más a rendelkezésemre áll.

– Tudom, hogy nagyon a szíveden a viseled a szurkolókat. Mit üzensz a rajongóknak?
Szurkolóink számomra mindig nagyon fontosak, hiszen a labdarúgás elsősorban értük van. Szeretném, ha minél többen kilátogatnának a meccsre és jól éreznék magukat! Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy kiállnak a csapat mellett és tizenkettedik játékosként aktív résztvevői a mérkőzéseknek – higgyék el, ez rengeteget segít!

– Végül egy személyes kérdés. Szavaztál-e a csapat új kabalájára és ha igen, akkor nálad melyik a befutó (gladiátor, oroszlán, farkas, bika)?
Természetesen már voksoltam, ahogy a szakvezetés többi tagja is. Nekem az egyik szurkolói javaslatként beérkezett “jelölt” – a Gladiátor a kedvencem, de ez csak az én véleményem – a többség és a szavazatok száma dönt majd arról, hogy mi lesz a csapat kabalafigurája.

[nggallery id=7]