Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – SZEOL SC

Harmadik felkészülési mérkőzésére készül első csapatunk 2017. január 25-én (szerdán) 15:00 órától Telkiben. Az ellenfél ezúttal a SZEOL SC együttese lesz, amely a Merkantil Bank Liga 2016/2017-es, őszi szezonját a tabella sereghajtó pozíciójában zárta.

20170125_elore_szeol

A szegediek már új vezetőedzővel vágtak neki a felkészülésnek és az átigazolási szezonnak, hiszen Tóth Ákostól – a még karácsony előtt kinevezett – Zoran Kuntic vehette át a karmesteri pálcát. A kék-feketék január 5-én tértek vissza a téli szünetből és a hírek szerint összesen nyolc edzőmérkőzést kötöttek le. Ebből hármat már le is bonyolítottak: január 14-én 2-1 arányban kikaptak az FK Spartak Szabadkától, majd négy nappal később 2-0 arányú győzelmet arattak a Hódmezővásárhely ellen, végül január 21-én 4-0-ra nyertek a Mórahalom otthonában. Kuntic a szakmai ismeretei mellett, mentalitása miatt is jó ötletnek tűnt, felrázhatja az egyelőre mérsékelt eredményeket produkáló másodosztályú újoncot. A mester nyilatkozatai szerint a rendelkezésére álló keret alkalmas lehet a bennmaradás kiharcolására, igazolásokat a szerényebb lehetőségek miatt egyelőre nem terveztek, inkább a keményebb felkészülés és hozzáállás pozitív irányban történő megváltoztatásában látja a kiutat.

Csapatunk két sikeres edzőmérkőzésen van túl: Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre 0-1 és Békéscsaba 1912 Előre – Hódmezővásárhelyi FC 2-0. Hétfőn és kedden két-két tréninggel, közös programokkal, mérkőzéselemzéssel és konditermes foglalkozásokkal telt a Lilák edzőtáborozása. Szerdán délelőtt még egy átmozgató edzés, valamint taktikai megbeszélés vár labdarúgóinkra, délután pedig a felkészülési szezon harmadik edzőmérkőzéséről jelentkezünk majd élőben, a helyszínről.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

line_purple

Élő tudósítás 

line_purple