Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza-Spartacus FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 122 másodperc.

2014. december 2-án (kedden) kora délután 13:00 órakor megkezdődik a Liga Kupa középdöntője. A lilák a Nyíregyháza csapatát fogadják a Kórház utcai stadion műfüves pályáján. Sajnos az időjárás nem túl megfelelő a focihoz és a korai időpont sem kedvezhet annyira a szurkolói létszámnak, de bízunk benne, hogy a 2014-es év utolsó hazai mérkőzésére minél több drukker kilátogat és biztatja a csapatot.

A Szpari az NB I-es bajnokság 11. helyén áll, 16 lejátszott forduló után csak 4 győzelem, 2 döntetlen és 10 vereség a mérlegük. A nem éppen csillogó formában lévő kék-pirosak egy 5-0-ás zakóba szaladtak bele legutóbb, a debreceni vendégszereplésük folyamán. A vendégek honlapja szerint sérülés is hátráltatja őket, így az előjelek nem túl biztatóak szempontjukból.

Míg a szabolcsiak küzdenek magukkal, addig az Előrénél szisztematikus felkészülés és előre mutató felmérések is zajlanak. A tegnapi edzés folyamán kalibráltak egy speciális, műholdas követéssel is ellátott rendszert, amely egy újfajta teszt segítségével, mindenféle szempontból felméri majd játékosaink teljesítményét és pillanatnyi fizikai állapotát. A mérőeszközöket a Liga Kupa meccsen is viselik majd focistáink, így a szakmai stáb egy olyan komplex összképet kap az év végére labdarúgóik állapotáról, amely igen hasznos információkkal szolgálhat a téli és a következő tavaszi edzéstervek elkészítésénél.

A két csapat egyébként 2011 óta tizenháromszor találkozott egymással, melyből hétszer vendégeink, egyszer mi voltunk eredményesek, öt alkalommal pedig nem boldogult egymással a két alakulat. Talán a számok nem mellettünk állnak, de sorozatos sikerek, a hazai pálya, a módszeres felkészülés és a csapat összetartása megfelelő eredményre vezethet.

A mérkőzés játékvezetője Radványi Ádám, asszisztensei Kispál Róbert és Demeter János.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Címkék:  ,