Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 321 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 2. forduló

Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

4-0 (2-0)

Időpont: 2014. augusztus 22. (péntek) 19:30 óra

Helyszín: Csákvár, Csákvári TK Sporttelep

Játékvezető: Oláh Gábor

Asszisztensek: Horváth Zoltán, Kis Zoltán

Tartalék játékvezető: Barna Gábor

Csákvár: Szabó Balázs, Ambrus Sándor, Köntös Dániel, Dulló Martin, Hajdú Sándor, Molnár Tibor, Domján Attila, Bakos Szabolcs, Gajdos Zsolt, Mihály Dávid, Varga Zoltán. Cserék: Wild Tamás, Sötét Dávid, Imrik László, Molnár Csaba, Domokos Bálint, Gelei Vince.
Vezető edző: Bognár György.

Békéscsaba 1912 Előre: Czuczi Márton, Bényei Balázs, Balog Zsolt, Juhász György, Király Patrik, Bagi István, Borbély Bálint, Balázs Richárd, Kertész Tamás, Vólent Roland, Szilágyi Péter. Csere: Póser Dániel, Vozár Dávid, Prasler Thomas Michel, Lőrinczy Attila, Pataki Zsolt, Birtalan Botond, Berki Péter.
Vezető edző: Zoran Spisljak.

line_purple

Zoran Spisljak értékelése

Egy siker után egy kudarc.

Elsősorban szeretném megköszönni a szurkolóinknak a támogatást akik olyan messzire elkísérték a csapatot és ugyanakkor elnézést is kérek tőlük hogy csalódást okoztunk a játékunkkal.

Hosszú távra tervezünk és tudjuk, hogy nagyon sok munka áll még előttünk, biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben jobbak leszünk, de egy csapat felépítéséhez idő kell. El kell ismernünk, hogy mi is hibáztunk, de senkinek nem sikerült még a labdarúgásban egyik napról a másikra ütőképes csapatot építeni. Ez sokkal összetettebb és időigényesebb feladat, amelynek mi jelen pillanatban az elején tartunk.

Tudomásul kell venni, hogy lesznek hullámvölgyek, de ezekre mi fel vagyunk készülve és azért dolgozunk tovább, hogy a jövőben az ilyen és az ehhez hasonló hibákat elkerüljük.

Tanulnunk kell a hibáinkból és ami a legfontosabb, hogy az érzelmi alapon nyugvó futballból ki kell lépnünk a céltudatos, megfontolt labdarúgás irányába.

A tegnapi mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, már az első 10 perc után hátrányba kerültünk hiába dolgoztunk ki helyzeteket, azokat nem sikerült gólra váltani. Túl sok figyelmet szenteltünk a támadásra és kevésbé koncentráltunk a stabil védekezésre, amit az ellenfél hamar kihasznált.

A második félidő elején teljes mértékben uraltuk a játékot és ha egy kicsit pontosabbak vagyunk gólt is szerezhettünk volna, ami ismét nyílttá tette volna a mérkőzést. De sajnos újra elkövettük ugyan azt a hibát, mint az első félidőben és ezt az ellenfélnek ismét sikerült kihasználnia.

Tudjuk, hogy elveszítettünk egy mérkőzést, biztos vagyok benne hogy a csapat önbizalmának ez nem tett jót, de a csapatépítés ezen szakaszában mindenre oda kell figyelni és a kudarcok nem szabad megállítsanak minket hanem a hibákból tanulva kell tovább erősítenünk a csapatunkat.

line_purple

line_purple

1. felidő

A Merkantil Bank NB II. Liga második fordulójában a péntek esti összecsapáson  a csabai lila-fehérek, az újonc Aqvital FC Csákvár otthonában léptek pályára. A Fejér megyei település csapata az első körben 1-0-ás vereséget szenvedett a Kaposvár vendégeként.

Hazai támadásokkal indult a találkozó és a hatodik percben Domján tizenhat méteres lövésből meg is szerezte a vezetést (1-0). Néhány perc múlva majdnem kettőre nőtt az előny, de egy szabadrúgás a felső lécen csattant. Ezután kiegyenlítettebbé vált a meccs, már a csabai futballisták is elmerészkedtek a csákvári kapu közelébe, ami helyzetek kialakításában nyilvánult meg. A huszonnyolcadik percben egy védelmi megingást követően – a tavasszal még Békéscsabán futballozó – Gajdos talált a jobb alsó sarokba (2-0). Az első játékrészben többet támadott Bognár György legénysége, így megérdemelten vonultak vezetéssel pihenőre.

2. félidő

Fordulás után mintha feléledtek volna a csabai támadók, ugyanis az első tíz percben több ziccert kialakítottak, mint az első játékrészben összesen. Ennek ellenére a 65. percben ismét a vendéglátók találtak a kapuba, megint Gajdos volt eredményes, igaz most fejjel (3-0). A tekintélyes hátrány tudatában a lilák legalább a szépítéssel próbálkoztak, de ezen a napon még ez sem jött össze, sőt az utolsó percben megkapták a kegyelemdöfést Molnár Tibortól a negyedik gól formájában (4-0).

Bognár György:
– Az első félidőben jól játszottunk, eldöntöttük a mérkőzést, a másodikban pedig már leginkább az eredmény tartására törekedtünk.

Zoran Spisljak:
Két meccs, két különböző érzés. Ami a múlt héten jól működött, az ma csődöt mondott. Már az elején hátrányba kerültünk, ami megfogta a csapatot. Az egész meccsen görcsösen játszottunk, igaz sikerült több helyzetet kidolgoznunk, de azokat nem tudtuk gólra váltani. Sokat kell még dolgoznunk.

line_purple

Jegyzőkönyv További eredmények

line_purple

Címkék:  ,