Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 347 másodperc.

aqvital-fc-csakvar_150

Magyar Kupa 2016/2017 7. forduló

Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

1-1 (1-0, 1-1, 1-1 – tizenegyesekkel 6-5)

Időpont: 2016. október 25. (kedd) 17:30 óra (ÚJ IDŐPONT!)

Helyszín: Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont

Cím: 8083 Csákvár, Vöröskapu u. 14.

Játékvezető: Németh Ádám

Asszisztensek: Takács Gábor, Kiss Balázs

Csákvár: Dániel Csaba, Hajdú Sándor, Póti Krisztián, Szalai Tamás, Kékesi Alexander Richárd, Mészáros Dávid, Kiprich Dávid József, Erdei András, Molnár Tibor, Horváth Roland, Oldal Tibor. Cserék: Kovács Dániel, Nyilasi Bálint, Damásdi Alex, Kocsis Gábor, Lőrincz Attila László, Paudits Patrik, Dulló Martin.
Vezetőedző: Toldi Gábor

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Kelemen Dávid, Nascimento de Oliveira Fabio, Szalai Dániel, Bagi István, Spitzmüller István, Gránicz Patrik, Nagy István, Tóth Dániel. Cserék: Ribánszki László, Pilán Márkó, Birtalan Botond, Takács Péter, Urbin Péter, Szélpál Norbert, Viczián Ádám.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerzők: Oldal Tibor (8. perc), Gránicz Patrik (52. perc).

Tizenegyesek: Kiprich belőtte 1-0, Nagy István a kapufára rúgta 1-0, Kocsis Gábor tizenegyesét kivédte Murists 1-0, Kelemen belőtte 1-1, Paudits belőtte 2-1, Bagi István belőtte 2-2, Kékesi Alex belőtte 3-2, Fehér Zsolt belőtte 3-3, Póti Krisztián belőtte 4-3, Birtalan Botond belőtte 4-4, Mészáros Dávid belőtte 5-4, Bényei Balázs belőtte 5-5, Oldal Tibor belőtte 6-5, Spitzmüller István fölé rúgta.

Sárgalapok: Szalai Dániel (48. perc), Kocsis Gábor (63. perc), Gránicz Patrik (65. perc), Nascimento de Oliveira Fabio (106. perc), Viczián Ádám (119. perc), Fehér Zsolt (120. perc).

Mindkét oldalon több olyan játékos is bizalmat kapott a bizonyításra, akik kevesebb lehetőséghez jutottak a bajnoki összecsapásokon. A hazaiak kezdtek lendületesebben és már a 8. percben az előnyt is megszerezték Oldal 24 méteres szabadrúgásából, amely Mursits előtt lepattanva kötött ki a bal sarokban, 1–0. A folytatásban is a Csákvár volt kezdeményezőbb és veszélyesebb, de vagy a hálóőrük, vagy Fortuna mindig a lila-fehérekkel volt.

Szünet után pedig fordult a kocka. Tóth Dániel löketét még a felső léc hárította, röviddel később azonban Gránicz már a kapuba is betalált, miután lefutotta Kékesit és 12 méterről Dániel kapus feje felett juttatta hálóba a labdát, 1–1. Ezt követően visszább vett a csabai együttes, újfent a csákvári támadók előtt adódott több lehetőség. A 81. percben jártak legközelebb a továbbjutáshoz, amikor Paudits fejese a kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

A hosszabbításban kevesebb esemény adódott már a hazaiak előtt, igaz Mursitsnak még a 106. percben is bravúrt kellett bemutatnia, hogy a büntetőpárbajra mentse a döntést.

Az első öt rúgó között Nagy István a kapufára rúgta a labdát, Kocsisét pedig kivédte a csabai hálóőr. Kiprich, Paudits, Kékesi és Póti, illetve Kelemen, Bagi, Fehér és Birtalan ellenben biztos végrehajtó volt. A további rúgók közül Mészáros és Bényei bevarrta, csakúgy, mint Oldal, Spitzmüller azonban fölé vágta, így jöhetett a csákvári örömtánc.

A Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé a Csákvár jutott büntetőrúgásokkal. A Fejér megyei kis csapat továbbra is „mumusa” marad a viharsarkiaknak!

Boér Gábor: – Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni szurkolóinknak, hogy ide is elkísérték és biztatták a csapatot. Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült kiharcolni a továbbjutást. Változatos mérkőzés volt, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a külső szemlélők biztosan jól szórakoztak. Úgy gondolom, hogy a szerencse döntötte el a továbbjutó kimenetelét. Gratulálok a Csákvárnak! Dolgozunk tovább, most már csak a bajnokságra koncentrálunk, hogy ott elérjük a célunkat.

line_purple

Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/676604305829400/