43. sz. Építők – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 394 másodperc.

43_sz_epitok_150

Magyar Kupa 2016/2017 6. forduló

43. sz. Építők – Békéscsaba 1912 Előre

0-6 (0-5)

Időpont: 2016. szeptember 21. (szerda) 13:00 óra

Helyszín: Budapest, Ilovszky Rudolf Stadion (Mészöly Kálmán műfüves pálya)

Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 58

Játékvezető: Györki Bence József

Asszisztensek: Csáky Tibor, Nagy Petra

43. sz. Építők: Graeser Krisztián, Kavalecz Márk, Probáld Attila András, Kóródi Viktor, Juhász Ádám, Demeter Viktor, Fodor Kristóf, Dévényi Dániel, Érsek Róbert, Mészáros Dominik, Vécsi Gábor. Cserék: Lovász Krisztián, Kocsis Balázs, Szabó Márton, Kablawi Mohamed, Takács András, Gergely Viktor, Iváncsik Norbert.
Vezetőedző: dr. Hevesi Tamás

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Huszár Gergő, Kelemen Dávid, Juhász György, Spitzmüller István, Pilán Márkó, Takács Péter, Ihrig-Farkas Sebestyén, Gránicz Patrik, Tóth Dániel. Cserék: Ribánszki László, Bagi István, Nascimento de Oliveira Fabio, Beszterczei Attila, Kálmán Szilárd, Szalai Dániel.
Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Pilán Márkó (3. perc), Tóth Dániel (5. perc), Gránicz Patrik (16. perc), Juhász György (31. perc), Pilán Márkó (42. perc), Gránicz Patrik (90. perc).

Nézőszám: 60

Magabiztosan jutott a legjobb 64 közé az Előre, hiszen nagy gólkülönbséggel hozta a kötelezőnek nevezhető Magyar Kupa fordulót.

Már a 3. percben előnyt harcoltunk ki Pilán Márkó révén, majd két perccel később Tóth Dániel is letette névjegyét a 43. sz. Építők kapujában: 0-2. A megnyugtató előny birtokában tovább fociztak a Lilák és az első negyedóra végén Gránicz Patrik is bevette Graeser kapus hálóját: 0-3. Fél óra elteltével ismét Pilán volt aktív a hazai kapu előtt, akit csak szabálytanul tudtak szerelni a védők a büntetőterületen belül. A teljesen jogosan megítélt tizit Juhász értékesítette: 0-4. A féildő végén a nagy kedvvel játszó fiatal támadónak összejött a duplázás – Pilán Márkó pókhálózta ki a bal alsó sarkot, így 0-5-ös eredménnyel vonultak pihenőre a felek.

A szünetben cserélt mesterünk: Kelemen helyett Fabio, valamint Juhász helyén Bagi kapott játéklehetőséget. A 66. percben harmadik cserénket is kihasználtuk – a sérüléséből felépülni látszó Huszár jöhetett pihenni, akit Beszterczei váltott. A második játékrészre némileg felbátorodtak az Építők, de szépítésre már nem futotta az erejükből – sőt az utolsó percben Gránicznak sikerült másodszor is betaláni – beállítva ezzel a végeredményt: 0-6.

Összességében egy izgalommentes találkozón biztosan hoztuk a kötelezőt, az osztálykülönbség egyértelműen kijött a két csapat között. A lényeg azonban a végeredmény és a továbbjutás.

dr. Hevesi Tamás: – A mérkőzés elején kapott két gól nem javított a helyzetünkön, ettől meg is kavarodtunk. Már az első félidőben is látszott – bár budapesti szinten nem vagyunk lassú csapat -, hogy ez egy teljesen más dimenzió. A második játékrészben már érezhetően a Békéscsaba is visszavett egy fokozattal, így egy kicsit mi is felbátorodtunk, több helyzetünk is adódott. Sajnálom, hogy nem sikerült legalább egy szépítő gólt szereznünk. Azt kell mondanom, hogy ez a realitás. Sok sikert kívánok az Előrének!

Zoran Spisljak: – Ezúttal a továbbjutás volt a cél és már a mérkőzés elején megtettük az első lépést ezért, gyorsan megfelelő előnyhöz jutottunk. Ettől kezdve mi uraltuk a mérkőzést és lehetőséget kaptak azok a játékosaim is, akik eddig kevesebbet meccseltek. Jó erőfelmérő volt számukra, hiszen megmutathatták mennyire számíthatunk rájuk a bajnokság további szakaszában. Gratulálok a srácoknak, a győzelem érdekében megtették amit kell, így örömmel várjuk a sorsolást. A folytatásban készülnünk kell a hétvégi bajnokira, a Cigánd csapatát fogadjuk vasárnap és természetesen ez alkalommal is a győzelem a cél. A csapat jó állapotban és passzban van, úgyhogy ezt az utat kell tovább járnunk! Nagyon sportszerű, szabályos meccs volt – szerencsére nem sérült meg senki, úgyhogy a hétvégén is mindenki a rendelkezésemre áll majd. Köszönjük az Építőknek a vendéglátást és további sok sikert kívánok nekik!

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1776157105929953/