Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE

A pompás szezonkezdést követően minden okunk megvan a jó folytatás iránti bizakodásra, annál is inkább hiszen következő vendégeinket az utóbbi három alkalommal legkevesebb két góllal vertük, így aztán minden körülmény adott, hogy 2018. augusztus 12-én (vasárnap) 19:00 órától a Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE bajnoki mérkőzésen ismét egy számunkra kedves eredmény születhessen.

A Pest megyeiek a Csákvár ellen kezdték a 2018/2019-es szezont, ahol 3-3-as eredménnyel pontosztozkodással zárult az összecsapás. A pontgyűjtés itt meg is állt Klausz László neveltjei számára, hiszen a második felvonásban az ETO ellen beleszaladtak egy kiütéses, 0-4 arányú vereségbe. Az álmoskönyv szerint ilyen előjelekkel nem annyira hasznos Békéscsabára érkezni, hiszen Boér Gábor csapata két fordulót követően 4 bajnoki ponttal a táblázat 4. helyén áll, így hazai pályán jó esély mutatkozik a meggyőző folytatásra.

A Ceglédi VSE tavalyi 9. helye az összképet tekintve reálisnak mondható. Az előző idényben nyújtott hektikus teljesítménynél – a 19. forduló után még a 3. helyet foglalták el, de később már a 10. helyig is lecsúsztak – az idén nyilván sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt vár vezetőségük, és ennek érdekében próbálták valamilyen szinten megerősíteni a keretet is. Érkezett: Kárász Krisztián (Érd), Nikola Maksimovic (SZEOL), Rétyi Tamás (Csákvár), Tímári Norman (PFLA), Kitl Krisztián (DVTK), Lukács Richárd (Jászberény), Gyürki Gergő (Sopron), Sigér Ákos (KBSC), Oldal Tibor (Csákvár). Távozott: Damásdi Alex, Valkovszki Péter, Peszmeg Viktor, Fehér Milán. Szerződést hosszabbított, így maradt Cegléden: Farkas András, Wild Tamás, Ágoston Donát. Látható tehát, hogy mozgás volt bőven – talán még túl sok is – így biztosan időre van szükségük, hogy téthelyzetben is csapatként funkcionáljanak. A felkészülésüket június 21-én kezdték és az öthetes program alatt több felkészülési mérkőzést játszottak, melyeken a következő eredmények születtek: Ceglédi VSE – Vasas FC 1-3, Ceglédi VSE – Lokomotiva Kosice 0-0, Ceglédi VSE – Maccabi Netanya 0-2, Mezőkövesd Zsóry – Ceglédi VSE 3-0, Ceglédi VSE – Nagykőrösi Kinizsi 3-0, valamint Ceglédi VSE – Kecskemét 2-0.

Lapok miatti eltiltás egyik csapatot sem hátráltatja, viszont a Békéscsaba keretében Nagy Sándor, Gránicz Patrik, Ilyés Tamás, valamint Ribánszki László is sérüléssel küzd. A ceglédiek közül érdemes kiemelt figyelmet szentelni Oldal Tibornak, aki az idén már kétszer is betalált, ugyanakkor ismerőssel is találkozhatunk, hiszen a ceglédiek hálóőre Mursits Roland korábban nálunk is szerepelt. A két mérkőző fél teljes mérlegét szemlélve némileg kiegyenlítettebb a helyzet, hiszen a 19 találkozás alkalmával 8 csabai, 6 ceglédi győzelem, valamint 5 alkalommal döntetlen eredmény született.

A Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE mérkőzés játékvezetőjeként Nagy Norbertet akkreditálta a szövetség. Az 1988-as születésű sporival legutóbb 2018. április 29-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC 1-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 247 sárga- és 16 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Szilágyi Norbertet és Berényi Ákost jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Nazsa Tamás látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019-es szezon 3. fordulóját augusztus 12-én (vasárnap) 17:30 órától Vác FC – Soroksár FC, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Gyirmót FC Győr, Duna Aszfalt TVSE – KBSC FC, 19:00 órától Kaposvári Rákóczi FC – Credobus Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza Spartacus FC – Budaörs, Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE, WKW ETO FC Győr – ZTE FC, Aqvital FC Csákvár – BSS Monor, BFC Siófok – Vasas FC, valamint Budafoki MTE – Dorogi FC párosításokban bonyolítják le.

A tabellára pillantva látható, hogy eddig a Gyirmót, a Soroksár és a Vasas hozta a maximumot – bár messzemenő következtetéseken ennyi idő után még nem illik levonni -, de a szoros és kiegyensúlyozott bajnokság már előre aposztrofálható. Meglepetésként könyvelhetjük el a Balmazújváros halvány kezdését, bár az első osztályból való kiesés utáni sokkot nyilván igen nehéz helyretenni. Az előző fordulóban már sikerült az újoncok közül a Kaposvárnak és a Monornak is pontot szereznie, viszont sereghajtóként egyelőre a szintén idén felkerült Tiszakécske áll bajnoki pont nélkül.

Az előrejelzés szerint vasárnap, Békéscsabán enyhén felhős, de valódi nyári időjárás valószínűsíthető, akár 33 Celsius fokos maximális hőmérséklettel. A Nap 2018. augusztus 12-én 20 óra 02 perckor nyugszik.

Számítunk szurkolóink további hathatós támogatására, hiszen a szakmai stáb, valamint játékosaink számára különösen fontos, hogy folytatódjon a valódi futball hangulat a Kórház utcában és közös érdekünk, hogy csapatunk sikerrel szerepeljen újabb hazai mérkőzésén.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Print Friendly, PDF & Email