Magyar Kupa információk

Március hónap első szerdáján (2018. 03. 07.) véglegessé váltak a Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításai, ezután pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség is meghatározta a mérkőzések pontos kezdési időpontjait.

Az időjárási körülmények miatt elmaradt és március 6-án, valamint 7-én pótolt mérkőzések végeredményei értelmében (Paksi FC – Újpest FC 0-2, Sényő-Carnifex FC – MTK Budapest 2-0, Budapest Honvéd – BFC Siófok 2-1) a negyeddöntőbe került az Újpest FC, az MTK Budapest, valamint a Budapest Honvéd is. Meglepetés volt, bár a továbbjutást nem befolyásolta, de eredmény szempontjából mindenképpen figyelemre méltó, hogy 9. forduló második mérkőzésén, az MTK két góllal kapott ki a Sényő együttesétől – összesítésben egyébként 4-2 arányban az MTK jutott tovább).

A 10. forduló első mérkőzéseinek (negyeddöntők) párosításai és időpontjai a következők:

Újpest FC – MTK Budapest
2018. március 13. (kedd) 18:00 óra (élő televíziós közvetítés)

Puskás Akadémia FC – DVTK
2018. március 13. (kedd) 17:00 óra

Budapest Honvéd – DVSC
2018. március 14. (szerda) 16:00 óra (élő televíziós közvetítés)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre
2018. március 14. (szerda) 17:00 óra

Ebben a fázisban is két mérkőzésen dől el a továbbjutás. A továbbjutás – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától – a következők szerint történik. Az a csapat, amelyik mindkét mérkőzést megnyeri, vagy győzelem és döntetlen eredményeket ér el, vagy egy győzelem és egy vereség esetén pozitív a gólkülönbsége, illetve azonos gólkülönbség esetén idegenben több gólt szerzett, jut tovább. A két mérkőzés rendes játékideje után azonos pontszám és ugyanazon mérkőzés-eredmény esetén a második mérkőzést követően 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Amennyiben a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, a továbbjutást az idegenben szereplő csapat szerzi meg, mivel az idegenben elért gólok döntetlen eredmény esetén, duplán számítanak. Amennyiben a hosszabbításban nem esik gól, akkor a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.

Print Friendly, PDF & Email