Harminc év mosolya

A 2018. június 13. napja jelentős dátum az Előre-család életében, hiszen éppen harminc esztendővel ezelőtt hódítottuk el a Magyar Népköztársasági Kupát. A múltidézés ösztönösen mosolyt csal az arcokra, hiszen Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzatával szorosan együttműködve nagyszabású rendezvénnyel ünnepeljük meg a kupagyőzelem közeledő évfordulóját.

Igricz Mihály

‒ Mi az apropója a május 20-i rendezvénynek?
‒ Minden békéscsabai labdarúgást szerető tudja, hogy 1988. június 13-án klubunk fennállásának egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy 3-2 arányban megnyerte a Magyar Népköztársasági Kupát, a válogatott játékosokkal teletűzdelt Budapesti Honvéd ellen. Ennek apropóján szeretnénk az egykori együttes tagjait, a szakmai stábot és vezetőit köszönteni.

‒ Pontosan milyen aktivitásokkal készül a klub erre a jelentős napra?
Mindenféleképpen szeretnénk megadni a megfelelő formát és tiszteletet azoknak a vendégeinknek, akik el tudták fogadni meghívásunkat. Tudni kell, hogy minden követ megmozgattunk azért, hogy az egykori csapat tagjait megtaláljuk és elhozzuk a békéscsabai közönségnek. Hatalmas boldogság számunkra, hogy a visszajelzések alapján szinte a teljes együttes megérkezik. Nagyon örülünk, hogy Szarvas Péter – Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere a kezdeményezés mellett áll és jelenlétével személyesen is megtiszteli az eseményt. Óriási dolognak tartom, hogy Gulyás László – aki harminc évvel ezelőtt a televízióban közvetítette a mérkőzést – is elfogadta meghívásunkat, sőt élőben kérdezi majd a jelenlévőket élményeikről, emlékeikről.

‒ Mit gondolsz az akkori és jelenlegi csapatunkról?
Abban az időben az Előre fénykorát élte mindenféle értelemben, hiszen nem csak a Kupában jeleskedett a klub, hanem a bajnokságokban is kiváló eredményeket értek el. A jelenlegi és jövőbeni csapataink, játékosaink számára az ilyen emlékek motivációs erőként szolgálhatnak. A múltban sokkal kiegyensúlyozottabbak voltak a klubok lehetőségei, feltételei, a jelenben viszont a piacgazdasággal együtt bekerült egy olyan tényező a képletbe, mely által főképp azok a klubok tudnak kimagasló teljesítményeket felmutatni, amelyek jelentősebb anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy a magunk módján és a lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk. A továbbiakban is szeretnénk azt erősíteni, hogy játékosaink lehetőség szerint helyi, saját nevelésű tehetséges fiatalokból kerülhessenek ki – ahogy az éppen ünnepelt kupagyőztes csapat esetében is volt. Tulajdonosaink, a Békés-Drén Kft. és Békéscsaba Megyei Jogú város részéről továbbra is teljes a klub támogatottsága, amelyet ezúton is köszönünk szépen! A klub működtetése, fenntartása nélkülük egészen biztosan nem volna lehetséges, amit remélhetőleg az idén egy szépen csillogó bronzéremmel hálálhatunk meg. A jövőben is azért dolgozik majd mindenki, hogy a minél jobb eredményeket tudjuk elérni és reméljük, hogy nem is olyan soká újra, olyan sikereket tudhatunk magunkénak, mint például harminc évvel ezelőtt. Mindenkinek jó szurkolást és szórakozást kívánunk!

Igricz Mihály
klubigazgató

Print Friendly, PDF & Email