Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 30. forduló

Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-0)

Időpont: 2018. április 15. (vasárnap) 16:30 óra

Helyszín: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum

Cím: 2730 Albertirsa, Vágóhíd utca

Játékvezető: Urbán Eszter

Asszisztensek: Varga Gábor, Becséri Gergely

Tartalék játékvezető: Böcskei Balázs

Cegléd: Mursits Roland, G. Bíró Gergő, Nánási Balázs, Albert István, Nyilas Elek Richárd, Preklet Csaba, Farkas András, Damásdi Alex, Szilágyi Péter, Hujber Tamás, Asztalos Dávid. Cserék: Tulipán Ákos, Virág Ákos Márk, Ágoston Donát, Peszmeg Viktor Tamás, Peres Csaba, Kerekes Krisztián, Valkovszki Péter.
Vezetőedző: Klausz László

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Nagy István, Lustyik Levente, Király Patrik, Hursán György, Babinyecz Balázs, Dlusztus András, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Szatmári István, Urbin Péter, Tóth Dániel, Kiss László, Nagy Sándor.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Nagy Sándor (50. perc), Szélpál Norbert (63. perc).

Sárga lapok: Szélpál Norbert (19. perc), Nyilas Elek Richárd (22. perc), Nánási Balázs (70. perc), Preklet Csaba (86. perc).

A 2. percben máris a Békéscsaba előtt adódott lehetőség, amikor egy balról beívelt szögletet kapásból rúgtunk a kapura. A folytatásban felébredt a hazai együttes és megpróbálta feljebb tolni a védekezést, nehogy gyors meglepetést okozzunk. A 12. percben Hujber beadása után Szilágyi ért kézzel a labdához, így szabadrúgás járt kifelé. A 19. percben Nyilas szerzett labdát, megkerülte ellenfelét, majd nagyszerűen indította Damásdit, akit csak szabálytalanság árán tudtunk megállítani. Az akció következményeképpen Szélpál kapott lapot, szerencsére a pontrúgásból nem alakult ki helyzet. A 20. percben kényszerű csere folytán Asztalos helyén Kerekes folytathatta a játékot. A 26. percben ezúttal Hujber szerzett erőszakosan labdát, majd megpróbálta beemelni Szilágyi felé, de Ribánszki kapus megelőzte. Az első félóra végén egy békéscsabai szabadrúgás pattant le érintés nélkül Mursits előtt, aki a kapu fölé tolta a játékszert. Egy perccel később egy hazai kirúgás után szöglettel jöhetett a Cegléd, de lehetőséget nem tudtak kialakítani. Némileg megélénkült a játék, elsőként Damásdi tekert a csabai kapu fölé-mellé, majd mellé fejeltünk egy szögletet. Két perccel később ismét Damásdi próbált gyorsan indulni, de sietségében lesre futott. A 39. percben a hazai kispadot kellett fegyelmezni és Schőn László – kapusedzőt el is küldte a spori.

Jól kezdtük a második játékrészt, hiszen a Babinyecz helyett, csereként beállt Nagy Sándor, kapásból lőtt kapura egy szöglet után kipattant labdát, amely a hálóban kötött ki, 0-1. Két perccel később ismét Mursits kapusnak kellett védeni egy távoli lövést. Majdnem jött a válasz, amikor Nyilas és Szilágyi két passzal jól mozgatta meg a vendégeket, majd Farkas adott be a bal szélről, a hosszún Damásdi elé került a pettyes, aki azonban rosszul találta el. Az 54. percben ismét egy jó indítással keltettünk zavart a hazai védelemben, de Mursits kapus együtt élt a játékkal. A 63. percben egy szögletet követően Szélpál góljával megdupláztuk az előnyünket, 0-2. A 66. percben Damásdi találta el a kapufát, a kipattanó után Nánási esett el, amiért a hazaiak büntetőt reklamáltak. A perlekedés olyan heves volt a ceglédi kispad felől, hogy Klausz Lászlót is a nézőtérre száműzte a játékvezető. Négy perccel később újabb sárga cédula villant Nánási irányába. A 71. percben Nyilas szabadrúgása gurult veszélyesen, majd pár perccel később ismét Mursits helyezte magát szolgálatba, amikor egy gyors kontrát követően védett bravúrral. A 80. percben cseréltek a hazaiak, Szilágyi helyén Peres kapott lehetőséget. Négy perccel a rendes játékidő vége előtt még Preklet is besárgult. A négy perc hosszabbítás után sem változott már az eredmény, így csapatunk újabb magabiztos győzelmet aratott.

Boér Gábor: – Gratulálok a srácoknak és kollégáimnak. Külön öröm számomra, hogy kiegyensúlyozottak voltunk és az egész mérkőzést irányítani tudtuk. Nagyon nehéz volt játszani, hiszen egy szervezett Cegléddel találtuk szembe magunkat, akik szinte megszállták a saját kapujuk előterét, így alig tudtuk feltörni a védelmüket. Az első játékrészben kicsit lassabban szövögettük a támadásainkat, de a második félidőben ahogy gólt szereztünk, már sokkal nagyobb területek nyíltak meg. Több lehetőségünk volt és ekkor már álltunk a kapussal szemben is, illetve voltak olyan lezáratlan helyzeteink, amelyekből tovább növelhettük volna az előnyünket. A második gól után gyakorlatilag lezártuk a meccset, nem volt annyi az ellenfélben, hogy ebből felálljon. Nagyon örülök, hogy újabb győzelmet arattunk és annak is, hogy a játékban tudtunk előrelépni. A jövő hétvégén ebben a formában hatpontos mérkőzés következik, de most még ráfér a pihenés a fiúkra, hiszen az utóbbi három hétben rengeteg meccset játszottak és nagyon sokat utaztak. Fontos, hogy a szakasz végére kiegyenesedtünk – ebből is látszik, hogy jó állapotban vannak. Továbbra is gyűjtögetnünk kell a pontokat, aztán meglátjuk mire lesz elég a végén.

Összességében taktikus, fegyelmezett játékkal, két pontrúgásból szerzett góllal megérdemelten nyertünk Albertirsán és a párhuzamos meccsek eredményeképpen egyelőre megerősítettük harmadik pozíciónkat a bajnoki táblázaton.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/154824415187888/

line_purple

Print Friendly, PDF & Email