Beharangozó: Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre

A visszaszámlálás elindult, hiszen már csak kilenc mérkőzés és huszonhét szerezhető pont maradt csapatunk számára a 2017/2018-as szezonból. A sorozatot idegenben folytatjuk, amikor 2018. április 15-én (vasárnap) 16:30 órától a Cegléd albérletében, Albertirsán lépünk pályára.

Nem mondunk újdonságot, ha a bajnokságból fennmaradó öt idegenbeli és négy hazai mérkőzést igen fontosnak minősítjük. A tabellára pillantva látható, hogy hétről-hétre meg kell harcolni a bronzérmes pozícióért, az állás továbbra is igen szoros és az élen álló csapatok is folyamatosan hibáznak. Láttunk ilyen eseteket korábban is – tehát nincs ebben semmi meglepő, hiszen az együttesek egy része tavaszra “elfogyhat”, így a hajrában már az lehet igazán ütőképes aki jól tud sáfárkodni a rendelkezésére álló kerettel, amelyik csapatnak kevesebb a sérültje, jobban koncentrál és higgadtabb marad. A Sopron elleni magabiztos háromgólos győzelemmel remélhetőleg újabb pozitív széria veheti kezdetét, amely igazán ránk férne.

Következő vendéglátóink két fordulóval kevesebbet teljesítve a tabella 10. pozíciójából várják a folytatást, melyet a 10 megszerzett győzelemnek, 8 döntetlennek, 9 vereségnek és az ezzel együtt járó 38 bajnoki pontnak köszönhetnek. Csakúgy mint számunkra, a Pest megyeieknek is létfontosságú a további pontok gyűjtögetése, hiszen a Soroksár pillanatnyilag csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg őket, de egy pont lemaradással a Szolnok már a nyakukban lohol. Ugyanez rólunk is elmondható, mivel közvetlen vetélytársaink (Gyirmót FC Győr, Nyíregyháza Spartacus FC) – egy mérkőzéssel kevesebbet teljesítve – szintén 48-48 ponttal foglalja el mögöttünk a 4-5. helyet. A szabolcsiak Győrbe, míg a Gyirmót a Szeged 2011 csapatához Gyulára látogat a hétvégén, így egyértelmű esélylatolgatásba bonyolódni felesleges lenne. A Békéscsaba Cegléddel szembeni mérlege sem annyira sima, hiszen az utóbbi tíz esztendőben lejátszott meccsekből hétszer mi, ötször ők jöttek ki jobban, szintén öt alkalommal pedig nem tudták döntésre vinni a felek és döntetlen eredmény született. Az viszont biztos és tény, hogy az utóbbi két évben nem nagyon rúgtak ellenünk labdába, sőt 2016. december 12-én hazai pályán 4-2,  2017. október 1-én pedig 6-2 arányban, kiütéssel győztük le a sárga-kékeket. Gólokban tehát nem szokott hiány mutatkozni a két együttes összecsapásain, eddig csupán egyetlen alkalommal (2011. május 28.) született gól nélküli döntetlen. A legnagyobb arányú győzelmet szintén idegenben arattuk ellenük, amikor 2014. március 22-én 2-7 arányban léptük le Klausz László neveltjeit. Mindent összevetve azonban a 48-37-es egymás elleni gólkülönbség – természetesen javunkra – és ellenfelünk hektikusnak tűnő teljesítménye arra enged következtetni, hogy a mérkőzés esélyesei inkább mi vagyunk. Bár a 30. fordulóban pontot raboltak Gyirmótról (0-0) – köszönjük, szurkoltunk – tavasszal kikaptak Csákváron (2-0), hazai pályán győztek a Siófok ellen (2-0), Kisvárdán 3-1 arányú vereséget szenvedtek, csakúgy mint Győrben, ahol 3-0 arányban maradtak alul, valamint ikszeltek otthon a Mosonmagyaróvárral (1-1). A két elmaradt mérkőzésüknek köszönhetően (Soproni VSE – Ceglédi VSE és Ceglédi VSE – ZTE FC) miatt biztosan némi ritmusvesztéssel is küzdhetnek, remélhetőleg nem most vasárnap jön ki újra a lépés számukra.

Jó hír, hogy góllövőink ismét megtalálták a megfelelő cipőjüket, hiszen Birtalan két utóbbi találatával továbbra is vezeti az NB II-es góllövő listát, Nagy Pista pedig éppen az októberi Cegléd elleni mérkőzés 32. percében szerzett gólt utoljára, így az elmúlt mérkőzés 71. percében született találatával, számításaink szerint 1.569 perces gólcsendet sikerült megtörnie. Reméljük ezután már – jó értelemben – elindul a lejtőn és csakúgy, mint az előző szezonban – amikor 10 találattal tudott hozzájárulni a Békéscsaba sikereihez, a hátralévő fordulókban pótolja lemaradását. Sárga lapok miatti eltiltott egyik csapatban sincs ezúttal, bár Preklet Csaba a Gyirmót ellen begyűjtött negyedik színes cédulájával veszélyeztetett helyzetbe került, csakúgy mint a Békéscsabánál Birtalan Botond és Dlusztus András, akik szintén 4-4 sárgát tudhatnak magukénak. Sajnos a Sopron ellen Gránicz Patrik és Viczián Ádám is megsérült, így ők is csatlakoztak a korábbi hiányzókhoz, Pilán Márkóhoz és Szalai Dánielhez. Jó hír viszont, hogy a korosztályos válogatott Lustyik Levente felépült.

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE (2017. 10. 01.)

A Cegléd keretében ismerősökkel is találkozhatunk, az egyik Mursits Roland – aki 2018. június 30-ig szóló kölcsönszerződéssel szerepel náluk. Vele kapcsolatban valószínűleg mindenki számára ismeretes, hogy az ETO FC Győr elleni mérkőzésen szerencsétlenül ütközött Koszó Balázzsal. Az ütközés eredménye sajnos az lett, hogy Balázs halántékcsontja betört, így életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. Azóta Balázs már gyógyul, bár sajnos fél évet ki kell hagynia. Az MLSZ fegyelmi bizottsága meghallgatást rendelt el a történtekkel kapcsolatban, azonban elemezve a tényeket, nyilatkozatokat és felvételeket egyértelművé vált, hogy szándékosságról szó sem volt, ezért a fegyelmi eljárást a szövetség megszüntette. Szintén Békéscsabán szerepelt korábban a védő, Albert István és a támadó, Szilágyi Péter is. Érdemes kiemelt figyelmet szentelni Asztalos Dávidnak is, aki ügyeletes gólfelelősként már tíz találattal járult hozzá csapata sikereihez.

A Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Urbán Esztert akkreditálta a szövetség. Az 1984-es születésű hölggyel, akivel utoljára még az első osztályban, 2016. február 27-én, az MTK Budapest – Békéscsaba 1912 Előre 0-0 mérkőzésen, alapvonali asszisztensként találkoztunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 175 sárga és 11 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Varga Gábort és Becséri Gergelyt jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait ezúttal Böcskei Balázs látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Békéscsaba 1912 Előre – Ceglédi VSE (2017. 10. 01.)

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 30. fordulójának valamennyi mérkőzését megrendezik 2018. április 15-én (vasárnap) 16:30 órától Kisvárda Master Good – Budafoki MTE, Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre, Soproni VSE – Soroksár SC, Credobus Mosonmagyaróvár – Dorogi FC, Szeged 2011 – Gyirmót FC Győr, 17:00 órától ZTE FC – Budaörs, BFC Siófok – Szolnoki MÁV FC, Aqvital FC Csákvár – Vác FC, MTK Budapest – KBSC FC, valamint WKW ETO FC Győr – Nyíregyháza Spartacus FC párosításokban.

Az előrejelzés szerint vasárnap Albertirsa térségében akár 26 Celsius fokos maximális hőmérséklettel, szeles, közepesen felhős időjárás várható. A Nap 2018. április 15-én (vasárnap) 19 óra 34 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Kapcsolódó hivatkozás:

https://www.cegledfoci.hu/hirek/jon-a-bekescsaba.html

Print Friendly, PDF & Email