Beharangozó: Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

Véget ér a kéthetes válogatott szünet és folytatódik a bajnokság, így 2018. szeptember 16-án (vasárnap) 17:00 órától Csákváron lép pályára csapatunk a másodosztályú liga nyolcadik fordulójában.

Egy-egy ilyen szusszanás jót és rosszat is tehet, ilyenkor minden résztvevő félnek több ideje marad értékelnie eddigi teljesítményét, át lehet gondolni-szervezni a dolgokat, javítani a hibákat, valamint esetlegesen a sérültek felépülésére is számítani lehet – ugyanakkor viszont a jó szériában lévő csapatok számára nem biztos, hogy hasznosak az ilyen jellegű pauzák. Sajnos esetünkben az utóbbi verzió áll, hiszen tovább fogyatkozott hadra fogható játékosaink száma, korábbi maródi játékosaink visszatérésére pedig még várni kell. Az Előre eddig is példátlanul alacsony átlagéletkorú kerete ezáltal tovább fiatalodhat és az utazók, valamint a kezdő összeállítás meghatározása fejtörés elé állítja a szakmai stábot. Kemény menet vár csapatunkra, hiszen a 2018-as évben még 14 bajnoki és minimum egy Magyar Kupa meccset kell teljesíteni – így szeptemberben még háromszor, októberben és novemberben minimum négy-négy alkalommal, valamint az év utolsó hónapjában is háromszor lépünk pályára tétmeccsen. Az is kérdés, hogy vajon sikerülhet átmenteni az eddigi kitűnő lendületet, motivációt és a jó szériát a bajnoki pihenő utánra is? Természetesen játékosaink és a stáb is ezért dolgozott teljes gőzzel az elmúlt napokban, következő ellenfelünk viszont egyáltalán nem ígérkezik könnyű prédának.

Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár (2018. 04. 08.)

Bár az elmúlt szezonban sikerült a mumus jelzőt törölni a Fejér megyeiek neve elől és igen pozitív élményeink vannak legutóbbi vendégszereplésünkkel kapcsolatban, hiszen 2017. szeptember 24-én 0-6 arányban léptük le Szijjártó István neveltjeit, 2018. április 8-án pedig 1-1 arányú döntetlent játszottunk hazai körülmények között. Mindentől függetlenül – ahogy mondani szokták -, nem lehet az elmúlt időszak eredményeiből táplálkozni és azokra építeni, hiszen minden bajnokság teljesen más kávéház. Érdemes csak a mérkőzések sorát vizsgálgatni és a bajnoki táblázatra pillantani: következő ellenfelünk az idei szezonban még veretlen! A hét forduló alatt két győzelemmel, valamint öt döntetlennel szerzett 11 egység csupán hárommal kevesebb, mint amennyivel a Békéscsaba rendelkezik (14) – így látható, hogy valódi hatpontos rangadóról lesz szó vasárnap. A két együttes között öt pozíció a különbség a tabellán, ami jelen esetben azt is jelenti, hogy hat csapat – a másodiktól a hetedik pozícióig – mindössze egyetlen mérkőzésnyi távolságban helyezkedik el. A tét a megszokottak szerint óriási, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az Előre milyen szájízzel tudja folytatni az erőltetett menetet a továbbiakban.

A két mérkőző fél egymás elleni mérlege kiegyenlített és a kettes számmal állíthatjuk párhuzamba: mindkét csapat szempontjából ennyi győzelmet, vereséget és döntetlent olvashatunk ki az adatokból. Az idén döntetlenekre (5) szakosodott csákvári alakulat ellen nagy szükség lesz Ribánszki Laci határozottságára és bravúrjaira, ahogy az elmúlt időszakban is. Bizakodásra adhat okot, hogy utoljára a Monor elleni mérkőzés 62. percében tudott az ellenfél betalálni, így 208 eltelt játékperc óta nem kaptunk gólt. További egészséges önbizalomra adhat okot, hogy az idei bajnokság négy mérkőzésén egyáltalán nem tudták bevenni kapunkat, és mindenféle előzetes jósolgatás ellenére a bajnoki táblázat második helyéről várhatjuk a folytatást.

Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár (2018. 04. 08.)

A szünetet kihasználva az Aqvital FC Csákvár csapata szeptember 6-án felkészülési találkozón lépett pályára a fővárosban. A tavalyi élvonalbeli bajnokság dobogósa, az Újpest vendégeként lejátszott mérkőzés a hazaiak kérésére zárt kapuk mellett zajlott, melyen 5-1 arányú lila-fehér győzelem született. A szezonközi keretalakítás eredményeképpen még nyáron távozott: Polonkai Attila, Horvat Ivor, Tar Zsolt, Király Botond, Oldal Tibor és Rétyi Tamás. Az érkező oldalon pedig Csilus Ádámot (Nyíregyháza Spartacus FC),  Farkas Aurélt (Szolnoki MÁV FC), Deutsch Lászlót (PFLA), Sejben Viktort (kölcsönből véglegesítve – Videoton), Tóth Balázst (PFLA), Oroszi Dánielt (PFLA), Tamás Nándort (PFLA), Nándori Botondot (PFLA) említhetjük.

Színes lapok miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs, sérültjeinkhez viszont Pilán Márkó is csatlakozott, aki biztosan nem tudja vállalni a holnapi mérkőzést. Az ellenfél keretében érdemes kiemelt figyelmet szentelni Bobál Gergelynek és Molnár Csabának, ugyanis előbbi hét, utóbbi három találattal járult hozzá csapata sikereihez.

Szijjártó István: – Hogy a kéthetes szünet jót tett-e nekünk, vasárnap este kiderül. Az biztos, a kisebb nagyobb sérüléssel, betegséggel küszködőknek volt idejük a felépülésre. Rendesen dolgoztak a srácok, de a pihenésre is maradt idő. A két legrégebbi hiányzó, Nagy Zsolt és Galambos Ádám is a kerettel dolgozik, miként a korosztályos válogatott Deutsch László is felépült vállsérüléséből. Egy átalakult lila-fehér együttest fogadunk, melyben a rutinos játékosok mellett ügyes fiatalok is megtalálhatók. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a stabilitás számukra a legfontosabb, nem véletlen, hogy a hét meccsből négyet nullára hoztak le.

Az Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Molnár Attilát akkreditálta a szövetség. Az 1989-es születésű sporival 2018. május 2-án a Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre 1-4 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 429 sárga- és 33 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Bertalan Dávidot és Bede Tamást jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Oláh Gábor látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

A bajnokság nyolcadik fordulóját 2018. szeptember 16-án (vasárnap) 16:00 órától BSS Monor – Duna Aszfalt TVSE, Ceglédi VSE – Vác FC, Budaörs – Dorogi FC, Credobus Mosonmagyaróvár – Soroksár SC, KBSC FC – Gyirmót FC Győr, 17:00 órától WKW ETO FC Győr – Budafoki MTE, Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre, BFC Siófok – Nyíregyháza Spartacus FC, ZTE FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, valamint 18:00 órától Vasas FC – Kaposvári Rákóczi FC párosításokban rendezik meg.

Visszatérve a tabella által elénk vetített adatokra látható, hogy az élen a Soroksár áll 16 ponttal, a kieső helyeken pedig a Siófok, a Monor, valamint a Cegléd osztozik. A élboly és a középmezőny továbbra is igen szoros, akár egy forduló alatt is teljesen felborulhatnak a pozíciók.

Az előrejelzés szerint Csákvár térségében a mérkőzés napján 26 Celsius fokos maximális hőmérséklettel, közepesen felhős időjárás várható. A Nap 2018. szeptember 16-án (vasárnap) 18 óra 55 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék győzelemhez, pontszerzéshez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/

Print Friendly, PDF & Email